HOE MEET IK MIJN HOND VOOR EEN PERFECTE PASVORM


 

Vanwege het ruime aanbod van beschikbare artikelen en accesoires voor honden kan het selecteren van de juiste maat een uitdaging zijn. En een goede pasvorm is juist voor honden zeer belangrijk. Iets op hun lichaam dragen is onnatuurlijk, en zonder de juiste pasvorm zal dit een oncomfortabele ervaring zijn indien ze zich beperkt voelen in hun bewegingsvrijheid. Een slechte pasvorm kan zelfs gevaarlijk zijn-- te strak kan de bloedsomloop belemmeren of natuurlijke bewegingen en ademhalen verstoren. , en door artikelen die te los zitten kunnen gevaarlijke situaties ontstaan doordat ledematen erin verstrikt raken of zelfs valt.

Behalve deze elementen -- net als mensen, zien onze dieren er simpelweg beter uit in goed passende kleding!

Net als bij mensen, verschillen honden in maat en postuur. Zelfs binnen hetzelfde ras is er veel variatie in afmetingen, dus het selecteren van een maat op basis van een lijst met rassen is geen nauwkeurige methode, en zulke lijsten moeten als richtlijn gezien worden en niet als ware maattabel voor uw hond. Maat groepen als Small, Medium en Large kunnen ook verwarring veroorzaken, aangezien iedereen een eigen voorstelling heeft van deze termen. Zo kan een hond die door het ene individu als Medium gezien wordt door iemand anders gezien worden als Small. De enige juiste manier om de juiste maat te selecteren voor uw hond is door de echte maten op te nemen zoals omschreven op deze pagina. Net als bij kleding voor mensen, zijn er enkele basis afmetingen voor uw hond van belang. Fabrikanten zullen tenminste 1 maatvoering bij hun producten weergeven als richtlijn voor hun maten, maar de beste pasvorm zal meestal gebaseerd zijn op meerdere maten van uw hond. Indien U weet welke maten van uw hond van belang zijn, en waar ze gemeten worden, zijn een belangrijke stap bij het vinden van de juiste pasvorm voor uw hond.


 

De maten :

Mogelijk is sommige van de gebruikte terminologie voor de bouw van de hond minder bekend. Het plaatje en de toelichting hieronder zal dit duidelijk moeten kunnen maken:

De drie basis afmetingen van het lichaam van een hond zijn die benodigd zijn voor de meeste hondenartikelen, zoals halsbanden en harnassen en andere accesoires zijn Ruglengte, Borstomtrek en Nekomtrek.

De Ruglengte is de maatvoering voor de lengte van de rug van je hond, en wordt gemeten over de wervelkolom vanaf het einde van de ruggengraat (begingpunt afmeting 1) - het hoge gedeelte van de rug tussen de schouderbladen, waar de nek aan het lichaam vastzit, tot de basis van de staart (eindpunt afmeting 1) waar de staart aan het lichaam vastzit.

De borstomtrek maat wordt volledig rondom het breedste gedeelte van de borstkas van je hond gemeten, meestal net achter de voorpoten (afmeting 2).  

How to measure silhouette grey background

De Nekomtrek wordt gemeten op de plek waar de halsband van je hond normaal gesproken rust - van het einde van de borstkas aan de voorkant en volledig om de nek (afmeting 3)

*opmerking: bij windhonden en andere rassen met lange nekken wordt de halsband een stuk hoger gedragen, boven aan de nek net onder de kop. Deze halsbanden hebben ook een afwijkende pasvorm, maar voor maten voor jassen en harnassen wordt dit lager gemeten, ongeveer halverwege de nek. Voor hondenrassen met een korte dikke nek, zoals bulldogs, en honden met een hele dikke vacht in de neklijn zoals Pomeranians kan het bepalen van de juiste afmeting lastig zijn. In dat geval wordt vaak de nekomtrek iets lager gemeten als het gemiddelde halsband niveau voor een mooiere pasvorm.  

Contact

Collar Your Dog

Burgemeester Reedekerstraat 43

8881BZ

West-Terschelling

T +31 646442452

info@collaryourdog.com

www.collaryourdog.com